tirsdag den 25. januar 2011

Tyv tror hver mand stjæler

I Danmark har vi et gammelt ordsprog som siger, at "tyv tror hver mand stjæler". Ordsprogets betydning er, at folk som har en last ofte har tilbøjelighed til at tro, at alle andre har den samme last. Ofte bruges det, når der er tale om en last af moralsk karakter. Det kan f.eks. være en person der har svært ved at holde sig til sandheden som bilder sig selv ind, at det er meget udbredt at lyve overfor andre mennesker. I sådan et tilfælde ville det være beskrivende at sige, at tyv tror hver mand stjæler. Udtrykket har eksisteret i mange år, og det bruges stadig som en del af det danske sprog. Det er en af den slags udtryk som altid bliver ved med at være aktuelle, og det er nok også grunden til, at man til stadighed hører folk kommentere en situation eller en oplevelse, med ordene, tyv tror hver mand stjæler.

10 kommentarer:

  1. Tak for forklaringen nu kan jeg fuldføre mine lektier:-P.

    SvarSlet
  2. Hej Anonym
    Dejligt at høre at du kunne bruge det! :)

    SvarSlet
  3. Tak for den korte og meget præcise forklaring på hvad ordesprogets betydning har.. Det var så mine lektier for i dag :D
    - Endnu engang tak :) !!

    SvarSlet
  4. Dejligt at bruge til lektierne tak tak :D

    SvarSlet
  5. tak for hjælpen

    SvarSlet
  6. Tak for hjælpen

    SvarSlet
  7. Tak for den eneste forklaring jeg kunne finde - og bedste. (:

    SvarSlet
  8. Hvis der konstant er én der beskylder alle andre for ikke at have rent mel i posen, jammen så er det typisk den der beskylder de andre-- der har gjort det!!

    SvarSlet
  9. Vi sidder i Karantæne pga Covid-19 så vi skal lave hjemme lektier :(
    Men tak for svaret :)

    SvarSlet